Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2009

Ο Καραμανλής μπορεί!


Και τελικά πήρε την απόφαση. Εκλογές. Με λίγα λόγια ο Καραμανλής αποφάσισε τον δύσκολο δρόμο της αρετής όπως τον έμαθε από μικρό να κάνει η οικογένεια του. Άλλωστε το εύκολο δρόμο-αυτόν της κακίας -ακολουθούσε πάντα ή άλλη η οικογένεια.

Και σήμερα το βράδυ στην Θεσσαλονίκη έδωσε το στίγμα και των δικών μας επιλογών. Αν δηλαδή θέλουμε καλύτερες μέρες πρέπει να δεχτούμε σκληρά μέτρα για μια διετία. Και μάλιστα είπε ότι εάν επιλέξουμε τον άλλο δρόμο τότε πολλά δεινά θα μας βρουν. Ο μύθος δεν έχει ούτε έναν αλλά ούτε δυο δράκους. Έχει πολλούς!

Θα έλεγα μάλιστα ότι τον πιστεύω τον Πρωθυπουργό. Ότι τελικά όπως έγιναν τα πράγματα δεν έχουμε και πολλές επιλογές. Και να σας πω και κάτι; Με πείθει περισσότερο ο χρόνος που το λέει και όχι ο τρόπος που το κάνει. Είναι προεκλογική περίοδος και με τίποτα δεν θα ήθελε να χάσει και να πάει σπίτι του με έξη μονάδες διαφορά-όπως λένε οι δημοσκοπήσεις- στην πλάτη. Προφανώς θέλει να κερδίσει. Γιατί μεταξύ μας ο Καραμανλής δεν πιστεύω ότι είναι από εκείνα τα παιδιά που τους αρέσει να χάνουν. Ούτε σε άλλα μέλη της οικογένειας του άρεσε η ήττα ακόμα και στο τάβλι.

Και όλα αυτά καλά και ωραία. Ο ίδιος δεν θέλει να χάσει. Ο Σουφλίας όμως; Τι δηλαδή πιστεύετε ότι ο κ. Γιώργος που τα έχει συζητήσει με τον συνονόματό του δεν ήθελε να χάσει ο Καραμανλής, να μην κάνει αυτοδύναμη κυβέρνηση ούτε ο Γιωργάκης και να του πουν έλα εδώ τεράστιε ανέλαβε τώρα μεταβατικός να πάει ο τόπος μπροστά. Θα μου πείτε τώρα: Μα καλά σοβαρός άνθρωπος πιστεύεις τέτοια πράγματα; Ναι κυρίες και κύριοι. Πλέον μόνο αυτά πιστεύω. Δεν τον γουστάρει το κολοσύστημα τον Καραμανλή. Και δεν λέω ότι τα έκανε όλα καλά και άγια. Και λάθη έκανε και Παυλόπουλο είχε. Και εδώ που τα λέμε με Παυλόπουλο που μπορείς να πας; Ούτε μέχρι την γωνία για τσιγάρα. Αλλά ο Καραμανλής κατάφερε να κυβερνήσει πέντε χρόνια. Και μεταξύ μας δεν είναι μόνο αυτός που προκάλεσε ζημιά. Ήταν καλύτερος μήπως ο κ. Μιμης; Ο πρόεδρος ντε. Ο σοφός της Βουλής. Παρτάκιας κι αυτός.

Και άλλοι πολλοί που βρέθηκαν στο διάβα του Καραμανλή. Τους ανέχθηκε και τελικά κατάφερε να ξεπεράσει πολλά. Αλλά δεν νομίζω ότι υπάρχουν περιθώρια τόσο για τον ίδιο όσο και για τον ελληνικό λαό για περισσότερη ανοχή σε τέτοιου είδους συμπεριφορές. Θα μου πείτε τι λες ρε φίλε. υπάρχει περίπτωση να ξανακερδίσει ο Καραμανλής; Θα τολμήσω να πω ότι ναι μπορεί. Άλλωστε η Κάλπη είναι γκαστρωμένη και κάνεις δεν ξέρει τι θα βγάλει.

Αλλά για να γίνει αυτό θα πρέπει να το θέλει πρώτα ο ίδιος ο Καραμανλής. Και γιατί να μην το θέλει άλλωστε που λέει και μια ψυχή; Και αν είναι έτσι τελικά θα πρέπει να το δείξει από αυτή την στιγμή που αρχίζει την μάχη. Και αύριο στην συνέντευξη Τύπου να ξεπεράσει το σόου των 632 ερωτήσεων σώνει και καλά και να απαντήσει στα βασικά και ουσιαστικά ερωτήματα προκειμένου να πείσει ότι είναι πάλι εδώ χωρίς βαρίδια και βαρόνους. Δεν έχει καμία άλλη επιλογή. Και ξέρετε κάτι ο Καραμανλής μπορεί.